Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 8 jan 2017 / 13:30 uur

74-jarige verlamde Henk mag abseilen van de Euromast

De 74-jarige Henk Heijligers uit Brielle had één droom: abseilen van de Euromast. Dat is al een hele prestatie op zich, maar helemaal als je weet dat Henk verlamd is. Afgelopen zaterdag was het zover.

Verpleegkundige Mariska Kommeren had alles in het werk gezet om de wens van Henk in vervulling te laten gaan. In eerste instantie kreeg ze een afwijzing. Abseilen met een beperking is erg lastig. Toch liet ze het er niet bij zitten. Samen met de Stichting Oppepper kreeg ze het voor elkaar om Henks droom te verwezenlijken.

Gelukkig

„Ik vond het fantastisch om hem zo gelukkig te zien”, zegt Mariska. “De glimlach achteraf, dan weet je waar je het voor hebt gedaan. Dat je na zoveel afwijzingen het toch voor mekaar krijgt om hem de dag van zijn leven te geven. Hij vraagt nooit iets en dit was iets wat je hem dan zo graag gunt.”

Mariska vertelt dat Henk heel erg heeft genoten van de dag. Hij kan zelf niet praten, maar communiceert met zijn ogen. „Henk heeft de gehele dag een grote glimlach gehad en ook meerdere malen met tranen in zijn ogen gezeten, gewoon van puur geluk.” Ze heeft samen met Henk een filmpje teruggekeken waarop te zien is hoe hij naar de beneden komt van de Euromast. „We hebben samen met tranen in onze ogen gekeken. Hij geniet er nog steeds van.”

Reageer op artikel:
74-jarige verlamde Henk mag abseilen van de Euromast
Sluiten