Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 6 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Yvette kan nu betalen met haar eigen poes op de pas

Dat een weigering van de bank tot zeer creatieve uitspattingen kan leiden, daar is Yvette Luhrs het levende bewijs van.

Wat een poespas!

Yvette Luhrs / Twitter

Yvette is behalve actief feministe en populaire webcamgirl, ook voorzitter van Proud, de organisatie voor en door sekswerkers. Én sinds een paar dagen in het bezit van een heel unieke bankpas met daarop een foto die behoorlijk tot de verbeelding spreekt.

Kunstwerk Gaudi?

Is het een dadel in crêpepapier? Of een kunstwerk van Gaudi? Of is het soms Waddeneiland Texel, gezien vanuit de lucht? Drie keer nee: het is haar ‘eigen vulva en anus, inclusief zwoel filtertje’.

Aanstootgevend? my ass (and more)!

Deze pikante pas is eigenlijk een tegenreactie op ING, die onlangs weigerde een pas te laten drukken met daarop een foto van haar vriend in een kittige pose: stoere blik, blote buik en haar geliefde zwarte poes voor ‘zijn zaakje’. Blijkbaar te suggestief, want ING gaf nul op rekest en de pas kwam er niet. „Ze vonden het te aanstootgevend!” Yvette is er nog een beetje pissig over. „Wie zijn zij om te bepalen dat een foto voor op een privé-rekeningpas niet kan?” Ze wilde haar twee grote liefdes op haar pas, „Het leek ons juist zo grappig en hoezo aanstootgevend? Die reclames van Radio 538 hingen deze zomer ook overal in de stad.”

Selfie

Dus Yvette, van nature activistisch en wel in voor een rebelletje, liet dit niet op zich zitten. Op een goede avond maakte ze een selfie met haar webcam van haar geslachtsorgaan en pakte ook nog een stukje van achter mee. Ze koos een mooi filtertje uit (Prisma), stuurde het op en wat schetste haar verbazing? Terwijl de foto van haar vriend waarop geen enkel stukje fallus te zien was, werd geweigerd door de bank, opende ze een paar dagen geleden de envelop en zag zichzelf van onder terug, op de pinpas. „Ik moest hard lachen, maar vond het ook wel krom dat de foto van mijn partner wel werd geweigerd.”

Reactie ING

Ze zette het op Twitter en Hilde van ING reageerde spitsvondig: Dat is niet voor de poes!” en ze beloofde uit te zoeken hoe de weigering van die andere foto heeft kunnen gebeuren. „Ik ben benieuwd” en ze begint te lachen: „ik was wel even bang dat ze mijn rekening zouden sluiten!” De pas heeft ze intussen al door menig betaalgleuf gehaald of contactloos tegen het apparaat gehouden. Nee, knipoogt deze vrolijke dame, haar pincode is niet 6969 of 0900, „en ik ben ook nog niet herkend!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Yvette kan nu betalen met haar eigen poes op de pas
Sluiten