Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 29 dec 2016 / 13:44 uur

Video: jongen (13) belt voor de grap 112

De Schiedamse politie waarschuwt middels een nieuwe video dat het bellen van 112 geen geintje is. Op de beelden, die donderdag op YouTube zijn geplaatst, is te zien hoe agenten en ambulancepersoneel afgaan op een melding die bij aankomst vals blijkt.

De melding betrof een serieuze: het slachtoffer zou pijn op de borst hebben. Omdat de verbinding al snel werd verbroken, werd de politie met spoed verzocht naar het adres te gaan, waar ook de ambulance onderweg naartoe was. Mocht het nodig zijn, zou de politie namelijk snel de deur kunnen openen of op een andere manier het ambulancepersoneel kunnen bijstaan. „Meestal is het een slecht teken als de verbinding wordt verbroken”, schrijft de politie bij de video. „We maken het als hulpdiensten vaker mee. Een slachtoffer dat met een uiterste krachtinspanning nog 112 weet te bellen, maar tijdens het gesprek niet meer reageert, wegvalt of door verslechterende omstandigheden de verbinding verbreekt.”

Grapje

Ter plaatse bleek er echter niemand onwel te zijn geworden. „Uit de enigszins gefrustreerde reactie van de bewoner maken we op dat er niks (meer) aan de hand is. Het neefje van de bewoner blijkt een grapje te hebben uitgehaald en een valse melding te hebben gemaakt”, aldus de politie. De 13-jarige jongen was alweer weg toen de hulpdiensten aankwamen.

„We zijn allemaal not amused”, laat de politie weten. „We rijden met spoed naar een adres met de verwachting dat er iemand dringend hulp nodig heeft. Ondertussen zijn daardoor een ambulance en een politievoertuig in tijden van een krappe sterkte niet beschikbaar. Bovendien is een spoedrit voor ons en andere verkeersdeelnemers ook vaak niet zonder gevaar. 112 bellen is dus geen geintje!”

Reageer op artikel:
Video: jongen (13) belt voor de grap 112
Sluiten