Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 2 dec 2016 / 19:21 uur

Tiener aangehouden voor overval op Rotterdamse (87)

De politie heeft een 17-jarige Belg aangehouden voor de gewelddadige overval op een 87-jarige Rotterdamse vrouw.

De vrouw kwam op maandag 26 september net thuis in haar woning aan de Gaffelstraat toen ze bij haar voordeur werd overvallen en naar binnen werd geduwd. De overvaller sleurde haar mee op zoek naar geld en waardevolle spullen. Ze werd hierbij bedreigd met een mes. Veel van waarde had de vrouw echter niet in huis. Nadat de dader ervandoor ging en de politie wed gebeld, werd de bewoonster voor behandeling opgenomen in het ziekenhuis. Justitie loofde 7500 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de dader.

Aandacht

Hoewel de zaak de nodige media-aandacht trok (Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond zendden erover uit), was het onderzoek van rechercheurs van het Regionale Team Overvallen dat uiteindelijk leidde naar de verdachte. De jongen is voorgeleid aan de rechter commissaris, die hem in bewaring heeft gesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tiener aangehouden voor overval op Rotterdamse (87)
Sluiten