Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Binnenland 9 dec 2016 / 16:00 uur

Terreurverdachte aangehouden in Rotterdam

De politie heeft woensdag 7 december in Rotterdam een 30-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht een terroristische misdrijf voor te bereiden. In de woning van de verdachte zijn een kalasjnikov AK-47 met twee bijbehorende volle magazijnen aangetroffen. Ook trof de politie vier dozen met zeer explosief illegaal vuurwerk aan.

Een tip van de AIVD was de reden tot het onderzoek door de Landelijke Recherche onder leiding van Het Landelijk Parket. De aanhouding en doorzoeking van de woning werden gedaan door de Dienst Speciale Interventies, dit meldt het OM. Wim de Bruin, persvoorlichter van het Landelijk Parket, meldt aan Metro dat er verder nog weinig bekend is over het motief van de dader, het onderzoek is in volle gang. „Ik kan weinig vertellen, alleen dat hij de enige verdachte is en dat het gaat om een man met de Nederlandse identiteit.” Het Landelijk Parket bestrijdt (inter)nationaal georganiseerde criminaliteit.

Verder is er beslag gelegd op een groot schilderij met een afbeelding van een vlag die door IS wordt gebruikt. Ook zijn er mobiele telefoons en een contant bedrag van 1600 euro meegenomen. De verdachte is vrijdag 10 december voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en voor twee weken in bewaring gesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Terreurverdachte aangehouden in Rotterdam
Sluiten