Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 14 dec 2016

Rotterdamse wijnbar Het Eigendom beste van Nederland

Rotterdam heeft niet alleen de beste cocktailbar en bartender van het land, maar sinds dinsdag ook de beste wijnbar. Het Eigendom aan de Rotterdamse Witte de Withstraat is door restaurantgids Grootspraak uitgeroepen tot beste wijnbar van Nederland 2017.

De horecagelegenheid werd geprezen om haar kwaliteit en uitgebreide kaart. „Supergaaf”, vindt eigenaar Pieter den Haan, die de zaak samen met zijn vrouw runt. „Het is fijn om waardering te krijgen voor wat je doet van mensen die er verstand van hebben.”

Passie

Volgens Den Haan onderscheidt Het Eigendom zich door de passie voor het vak. „Dat maakt dat we constant op zoek zijn naar nieuwe dingen en buiten de gebaande paden durven te treden. Zo hebben we naast Chardonnay en Sauvignon ook een wijn uit Tenerife, bijvoorbeeld.”

Trots

Het trotst is hij op wat ze als team hebben neergezet. „De leveranciers, het personeel, maar ook de gasten; elke schakel is even belangrijk. Daarom willen we dit succes komend weekend vieren met vaste gasten. En met het personeel trek ik een flesje champagne open.” Een groot feest wordt het echter niet. „We hebben onlangs al uitgepakt voor het 5-jarig bestaan”, lacht hij.

Beloning

Met de prijs op zak is het nu een kwestie van ‘niet inkakken’. „Laten zien waar we voor staan, volgens de Rotterdamse mentaliteit geen woorden maar daden.” Dat uit zich volgens Den Haan in goed gastheerschap en het op peil houden van de kwaliteit van de wijnen én de menukaart. We blijven streven naar perfectie. Want een prijs is leuk, maar een volle zaak is de beste beloning.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rotterdamse wijnbar Het Eigendom beste van Nederland
Sluiten