Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 12 dec 2016 / 13:47 uur

Politie onderzoekt schietincidenten Rotterdam-Zuid

De politie in Rotterdam is met een grootschalig onderzoek begonnen naar aanleiding van de recente schietpartijen in het zuidelijke deel van de stad. Een groep van ongeveer twintig rechercheurs onderzoekt de recente schietincidenten in Rotterdam-Zuid.

Afgelopen vrijdag raakte een 25-jarige Rotterdammer gewond aan zijn hoofd en bovenlichaam bij een schietincident. De politie had die ochtend een melding gekregen dat er was geschoten in een portiek aan de Wieldrechtstraat. Een aantal mannen zou daarna per auto weg zijn gegaan. Agenten vonden op de plek inderdaad inslagen van kogels en niet veel later meldde zich een slachtoffer op een politiebureau in Rotterdam. Het slachtoffer vertelde dat hij was bedreigd met een vuurwapen en dat hij op zijn hoofd was geslagen. Bij nader onderzoek in het ziekenhuis bleek de man een kogel in zijn bovenlichaam te hebben.

Aanhoudingen

De politie heeft afgelopen weekend drie personen aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident. Het arrestatieteam hield twee mannen van 22 en 25 aan in Berg en Terblijt en pakte daarnaast een 23-jarige Rotterdammer op in zijn woonplaats. De politie trof een vuurwapen aan bij de arrestaties. Die is in beslag genomen.

Niet de eerste keer

De schietpartij op de Wieldrechtstraat is niet de eerste dit jaar in Rotterdam-Zuid. Op 16 oktober bijvoorbeeld waren er twee schietpartijen in dit stadsdeel. De Rotterdamse politie vermoedt dat er een verband zit tussen de verschillende schietincidenten die dit jaar hebben plaatsgevonden. Daarom zijn er extra rechercheurs ingezet. „Het kan niet zo zijn dat deze schietincidenten het Rotterdamse straatbeeld op Zuid gaan bepalen. We gaan achterhalen wie erachter zitten. Ook pakken we door op illegaal wapenbezit. Koste wat het kost willen we voorkomen dat er straks (onschuldige) slachtoffers vallen. De inwoners kunnen op ons rekenen”, laat korpschef Frank Paauw weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie onderzoekt schietincidenten Rotterdam-Zuid
Sluiten