Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 16 dec 2016

Petitie voor uitbreiding Rotterdam The Hague Airport

Omwonenden van Rotterdam The Hague Airport zijn donderdag een petitie gestart vóór de uitbreiding van het vliegveld. Tegenstanders startten onlangs ook al een petitie, omdat zij vrezen dat de woon- en leefomgeving van RTHA hiermee behoorlijk zou verslechteren. De voorstanders vinden echter dat deze ‘klagende omwonenden’ uit eigenbelang denken en de kansen negeren die uitbreiding met zich meebrengt.

Petitionaris Ronald Konings en zijn medevoorstanders verzoeken de regering, lokale en provinciale bestuurders dan ook de uitbreiding door te zetten en zo de metropoolregio een hoogwaardige luchtverbinding met de rest van de wereld te geven. „Dit kan en mag niet worden tegengehouden door enkele honderden bewoners. Dat staat namelijk niet in verhouding tot de groep omwonenden en bedrijven die de uitbreiding wel ondersteunen”, vinden zij.

Overlast en kansen

RTHA vraagt om uitbreiding van de geluidsruimte, waarmee het aantal vluchten geleidelijk opgevoerd wordt. Volgens tegenstanders betekent dit meer geluidsoverlast en slaapverstoring, waardedaling van de woningen en ongezondere lucht. De voorstanders stellen juist dat het kansen biedt op economisch vlak, omdat de regio beter bereikbaar wordt voor toeristen en zakenmensen. Daarnaast zou er nog volop ruimte beschikbaar zijn op de luchthaven in de late ochtend en middag.

De petitie is in een dag tijd zo’n 400 keer ondertekend. De petitie tegen de uitbreiding telt na vijf dagen ruim 700 handtekeningen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Petitie voor uitbreiding Rotterdam The Hague Airport
Sluiten