Job Halkes
Job Halkes Binnenland 19 dec 2016

Ondanks werkzaamheden kan huldiging op Coolsingel

Feyenoordsupporters hoeven niet bang te zijn dat een eventueel kampioenschap of bekerwinst niet op de Coolsingel gevierd kan worden. In de plannen voor het herinrichten van deze beroemde avenue is rekening gehouden met diverse evenementen, zoals huldigingen en bijvoorbeeld de Rotterdam Marathon.

In het voorjaar van 2017 gaan de eerste werkzaamheden aan de Coolsingel van start, precies op het moment dat Feyenoord een prijs kan pakken. Maar supporters hoeven zich dus geen zorgen te maken. „Die werkzaamheden beperken zich tot de spooraanpassing van de tram tussen het Doelwater en het Hofplein”, aldus de woordvoerder van wethouder Adriaan Visser (Binnenstad). „Als Feyenoord kampioen wordt, dan gaan we in goed overleg met verschillende partijen zoals de brandweer en politie om ervoor te zorgen dat een huldiging gewoon kan doorgaan.”

De Coolsingel wordt de komende jaren voor ruim 58 miljoen opgeknapt en dat zorgt voor overlast. Op internet vroegen Feyenoordsupporters zich af of de herinrichting van de Coolsingel een eventueel feest in de weg zou staan. De club mag zich namelijk winterkampioen noemen en staat vijf punten voor op de nummer 2, Ajax. Supporter Fabian van der Hoogt stuurde een tweet omdat hij de bui al ziet hangen: @Rotterdam omdat ambtenaren wel eens wat vergeten renovatie #coolsingel pas NA huldiging #Feyenoord. Maar de zorgen zijn onterecht. Als Feyenoord een prijs pakt, kan dat gewoon op de Coolsingel worden gevierd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ondanks werkzaamheden kan huldiging op Coolsingel
Sluiten