IngelisedeVries
IngelisedeVries Binnenland 3 dec 2016 / 22:06 uur

Naakte Amsterdammer helpt politie met inbreker

Hulp komt soms uit de meest onverwachte hoeken. In het centrum van Amsterdam was een naakte man de held van de dag toen hij een inbreker wist te overmeesteren. Vrijdagochtend rolde hij dankzij wat herrie zijn bed uit en zag hij de verdachte, meldt de politie op Facebook.

Rond een uurtje of zes kreeg de politie een melding van een inbraak in de Jordaan. Ze snelden naar het plaats delict en zette de omgeving af. Vanuit een huis dichtbij zagen de agenten de dief in de binnentuin van een huis zitten. In de val, zou je denken. Tot hij zijn kans schoon zag.

NAAKTE BEWONER BESPRINGT INBREKERVrijdagmorgen omstreeks 6 uur kwam de melding dat er werd ingebroken in een woning in…

Gepostet von Politie Amsterdam Centrum-Jordaan am Freitag, 2. Dezember 2016

Vluchtroute

De bewoner van het huis kwam namelijk polshoogte nemen en deed de tuindeur open. De crimineel maakte gretig gebruik van de kans en en sprintte de woning in om via de voordeur zijn vluchtroute voort te zetten. Dat zag de bewoner niet helemaal niet zitten en hij besloot de inbreker te bespringen. Terwijl hij poedeltje naakt was.
Vanaf het raam werd de verdachte vervolgens in de boeien geslagen door de agenten. De held van de dag hoefde zich vervolgens alleen nog zorgen te maken om de bonsaiboompjes die door inbreker omgegooid waren.

Achtervolging

Het is niet het enige vreemde incident dat dit weekend in Amsterdam plaatsvond. Op de Overtoom probeerden agenten tijdens een controle een auto aan de houden. De bestuurder had door dat wat hij bij zich had niet bepaald legaal was, waarop hij besloot de boel uit zijn auto te gooien. De politie vermoedde dat het om drugs ging. Na een korte achtervolging wist de politie de wagen klem te rijden en bleken er een hoop spullen in de auto te liggen waarmee je met gemak een inbraak kunt plegen.

[ ANPR controle ] *** U mag van ons aannemen dat deze persoon zijn breekijzer niet gebruikt voor legitieme doeleinden…

Gepostet von Politie Amsterdam Overtoomse Sluis am Samstag, 3. Dezember 2016

Reageer op artikel:
Naakte Amsterdammer helpt politie met inbreker
Sluiten