Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 5 dec 2016 / 08:50 uur

Motorrijder (21) doet vluchtpoging via ijskoud water

Een 21-jarige motorrijder heeft zondagochtend in Rotterdam geprobeerd om te vluchten voor de politie door in ijskoud water te springen. De man reed 90 kilometer per uur te hard op de Hoofdweg en kreeg daarom een stopteken. Hij was echter niet van plan om te stoppen en probeerde weg te komen. Zijn vluchtpoging via het water was weinig succesvol. De man werd aangehouden.

De motorrijder is bij de politie bekend als lid van de motorclub Black Jacks. Zondagochtend reed hij met een snelheid van 140 kilometer per uur op de Hoofdweg, waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Toen agenten hem een stopteken gaven, probeerde de 21-jarige man te vluchten. Hij reed met hoge snelheden over fietspaden en rijdt op de Boezemlaan tegen een paaltje aan. De motorrijder zette zijn vlucht te voet verder en besloot om in ijskoud water te springen. Van dat idee is hij echter snel teruggekomen. Toen hij uit het water kwam, is hij aangehouden door de politie.

Oom

Behalve de te hoge snelheid bleek de man geen rijbewijs te hebben en bleek zijn motor geschorst te zijn. De motor was niet verzekerd en er was geen wegenbelasting betaald. Het voertuig moest daarom in beslag worden genomen. Een oom van de motorrijder probeerde dat te voorkomen door de sleutels van de motor te pakken. De 47-jarige Rotterdammer is daarom ook aangehouden. Beide mannen zitten vast en worden gehoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Motorrijder (21) doet vluchtpoging via ijskoud water
Sluiten