Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 5 dec 2016 / 18:27 uur

Motoragent Piet Kats beloond met penning

Motoragent Piet Kats van politie Rotterdam heeft maandagmiddag een bronzen Pieter van Vollenhoven Penning gekregen. Kats ontving de prijs voor een bijzondere actie eerder dit jaar. Hij duwde toen een gestrande auto uit de Maastunnel.

In april dit jaar stond midden in de Maastunnel een auto met pech. De bestuurder was, vanwege de gevaarlijke situatie, in paniek. Motoragent Kats besloot om niet op een sleepauto te wachten, maar zelf actie te ondernemen. Zittend op zijn motorfiets duwde Kats de auto met zijn been de tunnel uit.

De Pieter van Vollenhoven Penning is een onderscheiding voor mensen die zich op een bijzondere, navolgenswaardige manier hebben ingezet voor de veiligheid in de samenleving. Kats ontving voor zijn actie in de Maastunnel de penning uit handen van de naamgever zelf.

In dit filmpje is te zien hoe Kats de stilstaande auto uit de Maastunnel heeft gekregen.

Nog meer beloningen

Naast Kats is ook een aantal andere mensen maandagmiddag beloond met een penning. Er waren nog twee bronzen penningen. Een voor een man uit Borger-Odoorn, die een 2-jarige jongetje heeft gered dat werd aangevallen door vier rottweilers. En een voor twee vissers uit Urk die achter de overvallers van een juwelier aangingen en aan de politie overdragen.
Een man uit Amsterdam ontving een zilveren penning, omdat hij heeft geprobeerd om de ontvoering van een 2-jarig meisje te voorkomen. Hij wist een van de ontvoerders te pakken en af te geven aan de politie, ondanks een stroomstoot die hij kreeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Motoragent Piet Kats beloond met penning
Sluiten