Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 8 dec 2016
Leestijd: 3 minuten

Mais oui, Broergondisch gevoel pur sang hier

Metro snoof het ‘Broergondische’ gevoel op in Café Caron, waar twee broers en hun vader de krachten hebben gebundeld.

Persoonlijke pepermolenaar

Buiten zijn de klusmannen nog flink aan het boren en binnen worden de laatste accents aigus op de e gezet. Dozen vol plastic peper- en zoutbussen worden rap in de auto geladen, „ze waren nog van de vorige eigenaar.” En ‘die dingen’ komen niet bij hen op de tafels, zij hebben een glinsterende vergulde oester met fleur du sel („het beste zout”) en, indien gewenst, een persoonlijke pepermolenaar aan tafel.

Onze eerste week zit erop! En we zijn dolgelukkig met alle reacties! Vanavond zijn we trouwens gewoon open hoor! 👌🏾

Gepostet von Café Caron am Sonntag, 4. Dezember 2016

3 x C

Zes grote bruine ogen zitten aan een tafel: twee van een (televisie)kok/culinair journalist, twee van een evenementenorganisator/dj en twee van een voormalig manager van een pastarestaurant. Alain, Tom en David Caron hebben de handen ineengeslagen en zijn de afgelopen tijd druk in de weer geweest met hun Café Caron hartje Pijp. Nog maar net open, zitten ze al bijna elke avond vol en tot drie keer toe komen mensen binnengelopen met een reserveringsvraag. Hun mobieltjes gaan vaker dan eens af.

Hier mag je Iris voor wakker maken ’s nachts: de Serranoham die in al zijn volle vlezigheid prijkt achter de bar

‘Merde’

Ja, ze hebben het best druk, beamen ze. „Maar wel leuk druk, het is fijn om te merken dat mensen zo achter je staan.” Uit de buurt horen ze positieve reacties en ook op Facebook verschijnt de ene vijf-sterren-beoordeling na de andere. Al doen ze het daar absoluut niet voor, schudt Alain zijn hoofd, terwijl hij het schuim uit zijn bijna lege cappuccinokopje lepelt. „We leven in een tijd dat mensen soms slechte beoordelingen geven omdat een champignon niet goed op hun bord ligt…” Hartstikke merde, vindt hij, „dat mag je best opschrijven.”

Mooie avond

Het gaat niet alleen maar om eten, „vooral of je een mooie avond hebt gehad en lekker een beetje aangeschoten naar huis gaat”, licht Tom, die ook achter Girls Love Dj’s en Amsterdam Open Air zit, Café Carons credo lachend toe. Het totaalpakket, vult zijn vader aan, ,,want goed eten is natuurlijk ook belangrijk.” Boers en Bourgondisch noemen de broers hun kaart, Broergondisch dus: geen 35 handelingen per gerecht en een ‘complex torentje op een bedje van rucola met een zalfje eromheen’, maar een goed vol bord eten gemaakt van mooie producten, met toch ook wel een culinaire saus eroverheen gegoten, getuige de foto’s van de gerechten die ze laten zien.

David

Het was David, begin twintig en bijna altijd als gastheer present, die zo’n anderhalf jaar geleden de aanzet gaf, „ik wilde iets nieuws en echt iets van onszelf.” En zo geschiedde, „een droom eigenlijk van ons allemaal die uitkomt.” Dikke kans dat hij op een goede dag ook kok wordt en knikt naar zijn vader, „ik heb het niet van een vreemde."

Truffel en ham

Dat is echt een topper, hoor, knikt Tom naar hun chef-kok Roel Paping. Roel is even bezig met truffeldealer Carlo Zuccherini, die zijn welriekende zwarte goudoogst op tafel etaleert. Het is dus niet Alain die in zijn eentje de pollepel zwaait en in de pannen roert, ook chef Roel en koks Viti en Rogier (onder anderen) zetten hun beste kookhandjes voor. Alain opent ‘s avonds vaak de oesters („die zijn magnifique”), snijdt de Serranoham die achter de bar in zijn volle vlezige glorie prijkt en loopt rond voor een praatje. „Ik houd van allemaal.”

Truffeldealer Carlo Zuccherini neemt met chef-kok Roel Paping de welriekende truffelvangst door

Familie

Natuurlijk hebben ze weleens woorden, besluiten ze. „Maar dat is het fijne van familie, het is ook zo weer uitgesproken en dan drinken we er een glas wijn op.” Over een ding waren ze het meteen eens. De naam van hun Café en met een gezamenlijke proost: „Caron klinkt gewoon lekker.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mais oui, Broergondisch gevoel pur sang hier
Sluiten