Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 14 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Ka-ching! Rob verkoopt vierde megalot in jaar tijd

Voor de vierde keer in één jaar tijd verkoopt ‘geluksmakelaar’ Rob van Beek een lot met een gigabedrag.

Wat doet Rob van Beek in hemelsnaam met zijn loten? Het is een vraag die op de lippen brandt nu duidelijk is dat de Rotterdamse ondernemer voor de vierde keer in één jaar tijd een lot heeft verkocht met een gigageldprijs. Vorig jaar november viel de Staatsloterij van een miljoen in zijn zaak aan het Rododendronplein in Schiebroek. In januari werd in Tabac & Gifts van Beek een decemberkalender van een ton verkocht. En nu, zo aan het eind van 2016, is het twee keer raak in twee weken.

‘Ongelooflijk’

„Het is ongelooflijk, maar waar. Wij hebben op zaterdag 27 november een lot van Lotto verkocht met een waarde van 100.000 euro en begin deze week kreeg ik een telefoontje van de Nederlandse Loterij. In de trekking van zaterdag 10 december hebben wij een miljoen euro verkocht. Het was wel op een één vijfde lot, maar dat is toch 200.000 euro. Zo in de pocket.”

Rob kan zijn geluk niet op. „Te gek gewoon. Dit is de kroon op ons werk. Dinsdagochtend stond de winnaar van 100.000 euro bij ons in de zaak. Een man van achter in de 60. Hij is een van onze vaste klanten. Hij bedankte ons met natte ogen. Nou, dat doet je wel wat, hoor.”

Zijn het zijn ‘gouden’ handen? Of heeft hij het geluk gewoon aan zijn broek hangen? „Haha, ik weet het echt niet, meissie. Feit is dat dit iedereen gewoon kan gebeuren. Ik zeg maar dat het komt door de positieve energie. Wij doen ons werk al ruim 30 jaar met veel plezier.”

Het geluk uitdelen gaat hem goed af, maar hoe zit het met zijn eigen geluk? „Joh, ik koop al jaren loten, maar elke dag moet ik hier de zaak nog openen, hoor. Haha. Gelukkig ben ik heel gelukkig in de liefde”, buldert de goedlachse Rotterdammer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ka-ching! Rob verkoopt vierde megalot in jaar tijd
Sluiten