Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 8 dec 2016 / 15:13 uur

Jongens (17) opgepakt voor overvallen buschauffeurs

Twee jongens van 17 uit Rotterdam zijn vermoedelijk de daders van twee gewapende overvallen op buschauffeurs in Rotterdam afgelopen zomer. De jongens zaten al vast voor eerder gepleegde delicten. Donderdag werden ze in hun cel aangehouden op verdenking van de overvallen.

Beide keren bedreigden twee mannen de chauffeurs en passagiers met een vuurwapen en eisten geld. Van de tweede overval werden goede camerabeelden gemaakt, maar dat leidde niet direct tot de daders. Justitie loofde een beloning van 7500 euro uit voor de gouden tip.

Aandacht

De zaak kon rekenen op veel (media)aandacht. Naar aanleiding van onder meer Opsporing Verzocht, social media, flyers en getuigenoproepen van de politie ontving de politie twaalf tips. Na verder onderzoek sloot het net zich rond de twee verdachten die nu zijn gearresteerd.

Verdiende straf

Eén van de buschauffeurs zegt heel blij te zijn dat de overvallers zijn opgepakt, maar hij is nog altijd angstig. „Ik heb flashbacks van dat wapen op mijn hoofd. Ik doe mijn werk, ik hou van mijn werk, maar merk wel dat ik de hele tijd op scherp sta. Het helpt wel dat er nu mensen zijn aangehouden. Hopelijk krijgen ze hun verdiende straf”, zegt hij tegen de politie. Ook RET-directeur Pedro Peters is blij met het nieuws. „De buit van een busoverval is klein, de impact van zo’n laffe daad op onze collega’s des te groter. Het geeft mijn collega’s een goed gevoel dat de politie er alles aan deed om de daders op te sporen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongens (17) opgepakt voor overvallen buschauffeurs
Sluiten