Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 7 dec 2016

‘John aangereden door trein na uitstappen’

De 20-jarige Chi Yin Luong, roepnaam John(ny), die onlangs dood werd gevonden naast het spoor bij station Maassluis-West, is vermoedelijk aangereden door de trein waar hij net was uitgestapt. Dat meldt de politie woensdag.

Een machinist zag op 21 november het lichaam van de man bij het spoor liggen. Hij had al zijn persoonlijke bezittingen nog bij zich. Duidelijk was dat hij door ernstig hoofdletsel om het leven was gekomen, maar niet wat daaraan vooraf was gegaan. De politie heeft flyers uitgedeeld om daar meer duidelijkheid over te krijgen. Dat leverde veertien tips op.

Beelden

De politie houdt er inmiddels ‘ernstig rekening mee’ dat John is geraakt door de trein waar hij vlak daarvoor was uitgestapt. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij rond één uur ’s nachts aankwam op station Maassluis-West. De trein waar hij uitstapte, was de laatste van die avond. De eerstvolgende reed om 04.34 pas weer. Johns lichaam werd rond 08.00 uur gevonden, maar het vermoeden bestaat dat hij daar al langere tijd lag.

Getuigen

Wel roept de politie nog altijd inzittenden van diezelfde trein op zich te melden. De trein stopte om 00.55 uur op Maassluis-West. Ook inzittenden van de trein die rond 01.03 in tegenovergestelde richting station Maassluis-West passeerde, worden verzocht zich te melden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
‘John aangereden door trein na uitstappen’
Sluiten