Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 13 dec 2016 / 13:38 uur

Independent: Rotterdam verslaat Amsterdam voor trip

De Britse krant The Independent verkiest Rotterdam boven Amsterdam voor een stedentrip. De Maasstad wint het vooral van Amsterdam vanwege de ‘crazy’ kubuswoningen en de beste cocktailbar van het land die er huist, luidt de kop.

„Rotterdam staat bekend om zijn architectuur, maar wordt nu steeds meer gewaardeerd om zijn indie food en bars. Daarmee stapt de stad uit de schaduw van hoofdstad Rotterdam”, luidt de lovende tekst verder. De havenstad is volgens de krant „uitgegroeid tot een van de meest opwindende steden voor een uitje in Europa.”

Bezienswaardigheden

Natuurlijk worden de Markthal, de kubuswoningen en De Rotterdam genoemd als bezienswaardigheden. Evenals het Centraal Station. Ook een bezoekje aan Museum Boijmans van Beuningen, het Zuiderpark en ’s werelds hoogste traditionele windmolen in Schiedam mag volgens de krant niet overgeslagen worden. Verder tipt het dagblad Fenix Food Factory en Dudok voor een lekkere brunch of lunch, de Kaapse Brouwers voor een avondje uit met livemuziek en Stirr voor cocktails.

Veel mensen lijken het ermee eens te zijn. Het artikel is al zo’n 11.000 keer gedeeld op social media.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Independent: Rotterdam verslaat Amsterdam voor trip
Sluiten