Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 22 dec 2016

Iedereen retewelkom in dit SkateCafe in Noord

Deze relaxte gasten hebben de perfecte spot voor skaters, niet-skaters en alles ertussenin.

We zijn geopend! De eerste rollers zijn binnen, het bier is koud en de keuken draait!

Gepostet von SkateCafe am Mittwoch, 21. Dezember 2016

Rammend hard werken

Een jaar rammend hard werken inclusief nachtelijke naborrels met de crew, af en toe boven een opblaasmatrasje met elkaar delen en daarna… „Met zijn allen naar de Bahama’s en heel hard chillen.” Jordy van der Panne, Colin Vlaar, Jan Terwey en Willem van Kelle staan in hun SkateCafe dat vanaf nu SkateCafe Karin & Yvonne heet, naar de moeders van founding boys Jordy en Colin. „Onze lieve moeders hebben ons retegoed geholpen.” Colin en Jordy ontmoetten elkaar tijdens de opbouw van een andere klus, hadden meteen een bromance en sloegen de handen ineen. Met Jan en Willem bundelden ze de krachten en het resultaat mag er wezen: een plek waar je zowel kunt drinken tegen schappelijke prijzen als een rondje en/of kunstje op de skatebaan doet. „En een pekingeend-pannekoekje, dumpling of noedelsoep kunt eten.” Want die maakt hun chef-kok Ralph Kasse in het keukentje klaar. Petje op, sneakers en capuchontrui aan, acht nieuwsgierige ogen, de haren ongekamd en daardoor lekker nonchalant: stuk voor stuk relaxte gasten die zin hebben in hun gezamenlijke avontuur in Noord.

Alle ruimte

„We wilden een fijne plek creëren waar iedereen welkom is”, licht Jordy hun spot toe. Hij houdt van het stadsdeel, werkte al tien jaar bij restaurant De Goudfazant en kreeg deze ruimte voor een jaar tot de beschikking. „Hier is nog de ruimte om wat moois te maken.” Het was eerst een oude machinefabriek en een flinke zooi, blikt hij terug. Samen met vrienden, familie en spullen die ze uit alle hoeken en gaten kregen, hebben ze het omgetoverd tot een paradijsje voor skateliefhebbers en anderen. Want, zo benadrukt hij, „dit is echt niet alleen voor skaters.” Ook voor oma’s op de koffie, kinderen op skateles – dat wordt hier straks ook gegeven – en mensen die zin hebben in een goed feestje. „De komende tijd gaan we bekijken wat we hier allemaal kunnen doen, houd onze Facebookpagina in de gaten.”

Industrieel meets jungle

Een blik om je heen en je ziet een scala aan planten, een gekleurd tegelkunstwerk rondom de keuken en de oude brandtrap van De Goudfazant, die horizontaal aan de bar is vastgemaakt. Artistiek industrieel ontmoet jungle hier. „Wil je ook eens?”, houdt Colin uitnodigend zijn skateboard voor. Hij is de beste skater van alle vier. En eigenlijk ook de enige, lacht hij. Zijn eerste moves maakte hij op de middelbare school en zijn laatste drie seconden geleden. „Ik kan het hier zo vaak doen als ik wil, ik heb hier mijn eigen board staan.” Hij raadt iedereen aan die wil skaten op de ramp, zoals de baan heet, gewoon zijn of haar board mee te nemen. En ja, ze hebben ook een uitgebreide EHBO-doos, mocht er een ongelukje gebeuren.

Het Paardenhoekje

Ze zitten vol ideeën en eentje daarvan is al tot uitvoer gekomen in de hoek. Een hobbelpaard, een geborduurd paardenschilderij, een honderdtal rode rozetten van ponykampen uit de hele regio en zilveren (vastgelijmde) bekers: het Paardenhoekje en met een dikke knipoog: „daar kunnen meisjes naar hartenlust over paarden praten.”

Veel lol

Het viertal straalt ongedwongenheid uit en heel veel lol. Ze zijn nog een beetje brak van hun openingsfeestje en enthousiast worden de foto’s getoond. Op de ramp een dj-booth (ergo: als er feest is, wordt niet geskatet) en een dansend publiek, „de hele tent stond vol met mensen uit heel het land die nieuwsgierig naar ons SkateCafe waren.” Aan de bar maken ze continu plannen en proosten ze in stijl op het jaar dat voor hen ligt: „iedereen is retewelkom hier!”

https://www.instagram.com/p/BOJ6XUzBGAJ/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Iedereen retewelkom in dit SkateCafe in Noord
Sluiten