Job Halkes
Job Halkes Binnenland 8 dec 2016

Hartverwarmende reacties voor overvallen Willem (85)

Boodschappentassen, een aanbod om de was te doen en geld. Metro-lezers zijn geraakt door het verhaal van de overvallen Willem (85). Deze Rotterdammer werd zondag voor de tweede keer in en halfjaar tijd overvallen in zijn eigen woning en zit sindsdien zonder contant geld. Dat maakt het voor hem lastig om boodschappen te doen en zijn kleding naar de wasserette te brengen.

„Ik zou ook graag hulp willen bieden aan de beste man! Ik zou zijn kleding kunnen wassen en zorgen voor brood, beleg en een warme hap voor de avond. Hoe kom ik in contact”, schrijft Odette Karsdorp. Andere lezers willen een Gofundme opzetten om de man te ondersteunen. Conchita Sharmila schrijft: „Wat is zijn rekeningnummer, wil graag geld storten voor hem.” Anderen vragen zich af waarom de buren of thuishulp de man niet helpen met zijn problemen.

Corine Duitman, stadsmarinier High Impact crimes, laat weten dat er vanuit de gemeente alles aan wordt gedaan om Willem op te vangen na deze schokkende ervaring. „We zijn met ons nazorgteam maandagochtend langs geweest om hem te ondersteunen en dat blijven we doen. Dat zijn pinpas is meegenomen, maakt het voor meneer lastig om geld van zijn eigen rekening te kunnen halen, maar ook daar gaan we hem bij helpen. Het team zorgt er ook voor dat er genoeg eten in huis is, daar hoeft Willem niet bang voor te zijn. Hij is in goede handen.”

Velen actief

Naast de gemeente zijn ook de thuiszorg en de thuishulp actief om Willem te helpen. De hulpverlening is achter de schermen goed op gang gekomen, zodat Willem weer over geld kan beschikken. Ook zijn boodschappen worden geregeld, net als de wasserette. Willem heeft nu vooral rust nodig om verder bij te komen. Uiteraard blijven wij de situatie op de voet volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hartverwarmende reacties voor overvallen Willem (85)
Sluiten