Job Halkes
Job Halkes Binnenland 20 dec 2016

Duitse vlag op Rotterdams stadhuis vanwege aanslag

Rotterdam heeft de Duitse vlag halfstok gehangen op het stadhuis aan de Coolsingel als teken van medeleven aan de nabestaanden van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven en raakten 48 mensen gewond.

Burgemeester Aboutaleb heeft namens alle Rotterdammers een condoleancebrief gestuurd naar zijn Berlijnse collega Peter Müller. „Een gastvrije plek van vrede en saamhorigheid – een kerstmarkt in Berlijn – is maandagavond wreed getroffen door een aanslag met een vrachtauto.” Aboutaleb stuurde eerder ook brieven na de aanslagen in onder meer Parijs en Nice.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Duitse vlag op Rotterdams stadhuis vanwege aanslag
Sluiten