Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 8 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

‘Bruggenloop is de sfeervolste van allemaal’

Rond de 12.000 lopers wagen zich zondag aan de 29e editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam. De tocht over zes bruggen is volgens projectmanager Mariska Kavelaar keer op keer dé afsluiter van het jaar.

Je noemt het de ultieme afsluiter van het jaar. Vertel?!
Voor mij is dit evenement vooral een sfeervolle run. De wedstrijd start aan het einde van de dag in de schemering en tegen de tijd dat de deelnemers binnen zijn is het donker. Iedereen loopt met een lampje om wat het sowieso al een prachtig geheel maakt. Het is ook de afsluiter van het hardloopjaar. Na de NN CPC loop Den Haag in maart en de NN Marathon Rotterdam in april is dit de laatste. Er wordt jaarlijks een goed doel gekozen waar we geld voor ophalen; een mooie kerstgedachte.

Hoe komt het dat de loop zo populair is?
Vijftien kilometer is een gewilde afstand. Dat komt omdat het voor veel mensen behapbaar is, maar ook omdat er in Nederland weinig wedstrijden zijn met een soortgelijke afstand. Daarnaast schuilt de populariteit ook in de sfeer. Het is een gezellige belevenis. We merken dat steeds meer mensen interesse hebben.

Ja?
Jazeker. De wedstrijd was in twee maanden uitverkocht. We zien een groter wordende interesse voor het event op Facebook. Veel mensen proberen nu nog een startbewijs te krijgen.

In Rotterdam zijn hardloopwedstrijden populair. Geen last van concurrentie?
Nee hoor. Ik zie het ook niet als concurrentie. Ik denk dat het goed is dat er zoveel aanbod is. Dat geeft namelijk aan dat steeds meer mensen gaan hardlopen; daar doen we het uiteindelijk voor. De afstanden van de Rotterdam Running Crew (3,6 en 9 kilometer, red.) stimuleren mensen juist om te gaan hardlopen.

Nog even de laatste informatie. Wie, wat, waar zondagmiddag?
Het start om half vier en eindigt zo tegen zessen. Dan halen we de laatste loper binnen. De stoet vertrekt vanaf De Kuip en gaat over de Laan op Zuid via de Rosestraat naar de Erasmusbrug. Via de Boompjes en de Maasboulevard trekt het parcours naar de Van Brienenoordbrug. Vervolgens is het lopen tot het stadion.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Bruggenloop is de sfeervolste van allemaal’
Sluiten