Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 13 dec 2016

Bingo! Rotterdammer Rob verkoopt wéér winnend lot

Geef hem een trits staatsloten en er zit een miljoen tussen. Geef hem een stapel decemberkalenders en je vindt een ton. De optelsom lijkt simpel: wie miljonair wil worden, moet zich melden bij ‘geluksmakelaar’ Rob van Beek.

Wéér winnend lot

De Rotterdamse ondernemer die al 29 jaar de zaak Tabac & Gifts van Beek aan het Rododendronplein in Schiebroek runt, lijkt in Rotterdam het patent te hebben op winnende loten. Zo viel in november van vorig jaar de Staatsloterij van een miljoen op een lot verkocht in de familiezaak en werd in januari een decemberkalender van een ton verkocht. „We konden het niet eerder naar buiten brengen omdat we eerst de winnares op de hoogte moesten stellen. Nu dat alles geregeld is, gaan we het groots vieren. Vrijdag komt er een poffertjeskraam te staan en geven we gratis krasloten weg bij het rad van fortuin.”

Feestvieren

De winnares is op leeftijd, maar woont zelfstandig en krijgt veel hulp van haar zoon, vertelt Rob. „Winnaars blijven altijd anoniem, maar dit is wel heel erg leuk. Dit moet je vieren.” Er wordt komend jaar meer gevierd. 1 maart viert het echtpaar Van Beek het 30-jarig jubileum van de zaak. „Ik ben constant lazarus, joh,” grapt de ondernemer bulderend. „Ik heb hier nog met mijn vader gestaan en daarna nog een paar jaar met mijn moeder. Nu run ik de zaak met mijn vrouw.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bingo! Rotterdammer Rob verkoopt wéér winnend lot
Sluiten