Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 27 dec 2016

Bakker Voskamp heeft opnieuw de lekkerste oliebollen

Wie met oud en nieuw de lekkerste oliebollen van het land op tafel wil hebben, moet bij meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse zijn. Net als vorig jaar kwamen zijn oliebollen als beste uit de AD Oliebollentest, zo meldt de krant dinsdag.

De jury noemde Bakker Voskamp ‘de absolute winnaar’ vanwege de ‘lekker krokante korst en lekkere afbeet’. Daarbij vinden ze de oliebollen ‘luchtig en goed gevuld’.

Top 3

In totaal bezocht het panel 160 oliebollenbakkers. Op de tweede plaats eindigde Bakkerij Brokking in IJsselstein. Met Bakkerij Aad Klootwijk uit Capelle aan den IJssel op de derde plaats is de regio Rijnmond prima vertegenwoordigd in de top drie. Het verschil aan de top is volgens de jury klein.

Oliebollen

Bij Voskamp worden zo’n 13.000 oliebollen per uur geproduceerd. Vorig jaar gingen er meer dan 500.000 over de toonbank. De bakkerij, een familiebedrijf met zeventien filialen en 180 medewerkers, won de prijs voor beste oliebollen in 2010 voor het eerst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bakker Voskamp heeft opnieuw de lekkerste oliebollen
Sluiten