Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 22 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Ajax, red het ongeboren kind!

Als ze bij Ajax Iris toch eens zouden kennen. Dan hadden we vast van PSV gewonnen en zeker van Willem II en Roda JC. Dan zou Siem de Jong, hij nota bene, nooit zo door hebben mogen lopen. En dan had Marc Overmars snel Huntelaar gehaald omdat de druk op Dolberg, die ook blessuregevoelig is, te groot is en Cassierra veel te veel kansen mist.

Iris werkt bij ons in het bedrijf. Als sitemanager. Iris is leuk, slank en vrij klein. Vraag me niet hoe het kan, maar er zit een baby in Iris. Een meisje. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar er is een probleem. Iris is een Ajaxfan. En niet zo’n beetje. Nee, Iris is een fan in hart en nieren. Letterlijk.

En daardoor loopt de baby gevaar. Iris maakt zich zo druk als Ajax slecht speelt, dat het ongezonde vormen voor de innerlijke mens aanneemt. Laat staan voor het mensje ín dat innerlijke mens.

Iris heeft sinds enige tijd geen seizoenkaart meer. Dat kan haar hart niet aan. Iris kijkt daarom alle wedstrijden voor de televisie. Althans, dat was de bedoeling. Maar Iris hangt een apart soort geloof aan. Als het slecht gaat met Ajax, gaat Iris naar boven ’omdat ze dan vast zullen scoren’. Dat is namelijk ooit een keer per ongeluk gebeurd.

En dus zit Iris veel vaker dan haar lief is boven te wachten tot haar vrienden beneden beginnen te juichen. ’Iris bedankt, Iris bedankt’ klinkt het dan in de huiskamer. En dan durft Iris helemaal niet meer naar beneden, uit angst het lot te tarten en haar vrienden teleur te stellen.

Iris mag nu eigenlijk helemaal geen Ajax meer kijken. Dat is niet goed voor dochterlief, die haar mama graag ook eens van de buitenkant zou willen zien. Maar niet kijken lost echt niet alles op. Je bent niet ineens geen fan meer omdat je niet kijkt. Was het maar zo!

Iris maakt zich nog altijd veel te druk. Want thuis gelijk spelen tegen een club die volgens iedereen een waardeloos seizoen draait, ineens toch weer een spitsenprobleem hebben, een Ziyech die toch geen Iniesta blijkt te zijn en Feyenoord op vijf punten, zijn allemaal zaken die Iris van streek maken.

En dus wacht er een belangrijke taak in 2017:

Ajacieden, red het ongeboren kind!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ajax, red het ongeboren kind!
Sluiten