Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 18 dec 2016 / 12:05 uur

Agent helpt verwarde jongen op hilarische wijze

Brigadier Piet Kats is niet alleen politieman en blogschrijver, hij kan ook nog eens aardig acteren. Dat bleek wel toen hij vrijdag een creatieve oplossing verzon voor het ‘zenderprobleem’ van een verwarde jongeman.

De jongen, die lijdt aan een stoornis, was boos op de woonstichting omdat zijn woning vol zou zitten met zenders en ze daar niets aan doen. Hij kan er naar eigen zeggen daardoor niet rustig wonen.

Laserpistool

Bij aankomst vraagt Kats of hij even in de woning mag rondkijken en of de jongen de zenders wil aanwijzen. Om hem gerust te stellen, pakt de agent vervolgens een nieuw, futuristisch uitziend laserpistool tevoorschijn – dat bedoeld is voor snelheidsmetingen – en overtuigt de jongen ervan dat dit een nieuw wapen tegen zenders is. „Het laserpistool maakt tijdens het instellen van afstand en tijdens het meten heel veel bijzondere geluidjes, wat het geheel nog indrukwekkender maakt”, schrijft Kats in zijn blog.

„Door middel van de piepjes richt ik de laser op de plek waar volgens de jongen de zender zou zitten en ‘vernietig’ ik deze”, vervolgt hij. Als Kats en zijn collega, die moeite heeft zijn lach in te houden, klaar zijn, doen ze een laatste controleronde waarbij Kats ‘nog twee zenders ontdekt’ en vernietigt.

Roeping

„Bij het wegrijden zegt collega Jan lachend tegen me dat ik mijn roeping als acteur ben misgelopen. Tja, soms moet je creatief zijn”, aldus Kats. Maar lachwekkend of niet: dankzij dit knappe staaltje acteerwerk heeft de woonstichting geen last meer van de jongen gehad. Hij was zichtbaar opgelucht, schrijft de agent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agent helpt verwarde jongen op hilarische wijze
Sluiten