Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 9 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Aboutaleb: Zet vuurwerkbril gewoon op

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft samen met oogarts Tjeerd de Faber vrijdagochtend de eerste vuurwerkbrillen uitgereikt. Hij deed dat aan leerlingen van basisschool De Esch in Rotterdam.

De gemeente en Het Oogziekenhuis Rotterdam stimuleren het dragen van een vuurwerkbril tijdens de jaarwisseling ter voorkoming van oogletsel door vuurwerk.

„Bij de laatste jaarwisseling raakten in Nederland 7 kinderen van 0-17 jaar gewond aan hun ogen door vuurwerk. Dit letsel had voorkomen kunnen worden als een vuurwerkbril was gedragen. De jaarwisseling moet een feest zijn en daar hoort oogletsel niet bij. Om oogletsel zoveel mogelijk te voorkomen, biedt de gemeente aan alle basisscholen in Rotterdam gratis vuurwerkbrillen aan”, aldus burgemeester Aboutaleb.

Oogarts Tjeerd de Faber maakt zich al jarenlang hard voor een verbod op consumentenvuurwerk, maar zolang er geen verbod is, roept hij iedereen op om een vuurwerkbril op te zetten. „Te veel mensen raken tijdens oud en nieuw gewond aan hun ogen door vuurwerk. Daarom kunnen we niet vaak genoeg benadrukken dat het belangrijk is een vuurwerkbril op te zetten, zowel bij het zelf afsteken van vuurwerk als bij het ernaar kijken”, aldus De Faber.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aboutaleb: Zet vuurwerkbril gewoon op
Sluiten