Job Halkes
Job Halkes Binnenland 24 nov 2016

Zware beperkingen voor anti-Pietdemonstranten Ahoy

Geen contact met ouders en kinderen, een flyerverbod en een verplicht vak waar ze moeten staan. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) flinke restricties opgelegd voor hun demonstratie bij Ahoy aanstaande zondag. Daar vindt namelijk Het Club van Sinterklaas Feest plaats.

De afgelopen dagen hebben de burgemeester en actievoerders overlegd over de voorwaarden, maar ze konden het niet eens worden. Aboutaleb heeft daarom eenzijdig voorwaarden gesteld. Met deze forse maatregelen moet voorkomen worden dat ouders en kinderen die op weg zijn naar een gezellige voorstelling worden lastiggevallen en geïntimideerd.

Op de dag van de nationale Sinterklaasintocht in Maassluis werden 200 demonstranten van onder meer de KOZP opgepakt in Rotterdam. Volgens Aboutaleb werd hij misleid. Bussen zouden helemaal niet naar Maassluis gaan, maar naar Rotterdam om daar te demonstreren. Toen hij via de geheime diensten die signalen kreeg, schreef hij een noodbevel uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zware beperkingen voor anti-Pietdemonstranten Ahoy
Sluiten