Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 1 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Zorgen om cocaïnestroom Rotterdam

Bezuinigingen op de douane baren Rotterdamse autoriteiten grote zorgen. Het Rotterdamse havengebied heeft namelijk te maken met een enorme toestroom van cocaïne. Het afgelopen jaar is hier al een recordhoeveelheid cocaïne onderschept, zo’n 12.000 kilo.

Vorige week alleen al onderschepte de douane twee keer 200 kilo van het verdovende middel vanuit Brazilië.

Verschuiving

De douane wil met slimmere opsporingssystemen en minder mensen in de haven gaan werken. Die verschuiving past volgens de Rotterdamse driehoek, bestaande uit het OM, de politie en de burgemeester, niet in het criminaliteitsbeeld. Het OM onderschrijft het gebruik van innovaties bij de opsporing, maar vindt dat dat niet ten koste mag gaan van mankracht.

Gesprek

Het OM zegt over de situatie in gesprek te willen gaan met de douane. „Het is niet voor de hand liggend om capaciteit te verminderen op het moment dat de smokkel van cocaïne fors toeneemt”, aldus Jeichien de Graaff van het OM mede namens de driehoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zorgen om cocaïnestroom Rotterdam
Sluiten