Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 28 nov 2016 / 11:34 uur

Zeehond gespot op Quarantaine Strand in Rotterdam

Het Quarantaine Strand bij Rotterdam Heijplaat had dit weekend een bijzondere gast: een jonge, speelse zeehond. Even leek het fout te gaan toen de zeehond in de Maas terecht kwam, maar dankzij adequaat optreden van onder meer strandbeheerder Aloysius Saus is het goed afgelopen.

Zaterdagavond ontdekten twee medewerkers van Stichting Lawine, een stichting die Rotterdamse jongeren mobiliseert om hun stad schoner te krijgen en houden, een zeehondje op het strandje bij het Quarantaine-eiland. De volgende ochtend was het dier nog steeds op het strand, maar dat duurde niet lang. Een hond van een strandbezoeker jaagde de zeehond per ongeluk de Maas in. Strandbeheerder Aloysius van Saus werd direct ingeschakeld zodat de toegangspoort gesloten kon worden en de zeehond weer terug kon keren naar het strand.

Opvang

Het dier werd zondagmiddag naar de zeehondenopvang in Stellendam gebracht. Daar bleek dat hij last had van longwormen. Het jonge zeehondje bleek sterk genoeg om er weer helemaal bovenop te komen.

Reageer op artikel:
Zeehond gespot op Quarantaine Strand in Rotterdam
Sluiten