Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Binnenland 24 nov 2016 / 17:58 uur

Woningen in Rotterdam ontruimd na hevige trillingen

Donderdag 24 november zijn in Rotterdam de bewoners van acht huizen geëvacueerd nadat in het gebouw trillingen waren gevoeld. Ook zitten er scheuren in de muren van de panden. De hulpdiensten vrezen dat de panden mogelijk instabiel zijn geworden. Het betreft woningen in de Allard Piersonstraat, in de buurt het Nieuwe Westen.

Hulpdiensten hebben de straat uit voorzorg afgezet en de brandweer gebruikt een hoogwerker om de getroffen woningen met een schijnwerper van dichtbij te onderzoeken, meldt RTV Rijnmond. Het is mogelijk dat werkzaamheden in de omgeving de oorzaak zijn, maar dat is nog niet zeker. De dertig tot veertig bewoners zijn opgevangen in de An-Nasr moskee.

https://twitter.com/ErikLemmers/status/801834810985549824

De ontruimde woningen zijn uit voorzorg doorzocht. Zo haalde de brandweer nog een baby uit een van de huizen, het kind was kennelijk achtergebleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woningen in Rotterdam ontruimd na hevige trillingen
Sluiten