Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 2 nov 2016 / 12:34 uur

Wethouder Krimpen stapt op na mailblunder

Wethouder Gerrit Boudestijn uit Krimpen aan den IJssel heeft dinsdag zijn ontslag ingediend naar aanleiding van kritische een e-mail die hij eerder verkeerd verstuurde. Na de raadsvergadering van 27 oktober voelt de Leefbaar-wethouder zich ‘zodanig met achterdocht en wantrouwen bejegend, dat het zowel zijn eigen functioneren als dat van het gehele college onder druk zet’.

Dat schrijft hij in zijn ontslagbrief. „Daarom heb ik besloten mijn functie neer te leggen per 10 november. Ik heb mijn beste krachten voor het bestuur van onze gemeente gegeven. Ik heb mij er sterk voor ingezet om het Krimpense belang in allerlei verbanden ter sprake te brengen en ervoor te lobbyen”, blikt hij terug.

Vechten

Boudesteijn schrijft tevens zijn partij Leefbaar Krimpen politiek te blijven steunen en waar nodig ‘te vechten voor ‘zijn’ gemeente.” De partij blijft wel deel uitmaken van het college. Er wordt bekeken of de taken zo (her)verdeeld kunnen worden dat de overige drie wethouders (SGP, CDA en PvdA) invulling kunnen geven aan het dagelijks bestuur van de gemeente.

Verdrietig

Burgemeester Martijn Vroom zegt naar aanleiding van de situatie: “Het besluit van Gerrit Boudesteijn is verdrietig, maar begrijpelijk. Hij heeft zich als wethouder met hart en ziel ingezet voor de gemeente Krimpen aan den IJssel”, valt woensdag te lezen op de gemeentewebsite.

Mail

De wethouder ging kwam onder vuur te liggen toen hij de fout in ging met een kritische mail over de nieuwe verbinding tussen Krimpen en Rotterdam. In plaats van deze mail naar de fractievoorzitter van Leefbaar Krimpen te sturen, verzond hij de mail per ongeluk naar de hele raad. Daarop zegde de raad het vertrouwen in de wethouder op.

Reageer op artikel:
Wethouder Krimpen stapt op na mailblunder
Sluiten