Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 10 nov 2016 / 10:30 uur

Video: Agenten lokken ‘inbreker’ als rat in de val

De politie Rotterdam kreeg vrijdagavond een bijzondere melding. Net als hun avonddienst er bijna op zit, worden agenten door de meldkamer naar een woning in Rotterdam-Noord gestuurd met de vraag of ze bang zijn voor ratten. Daar is namelijk een rat het huis van een zieke vrouw in gevlucht, die het beest zelf niet kan vangen.

„Niet echt een alledaagse melding en ook niet iets waar normaal gesproken direct onze taak als politie ligt, maar gezien de situatie maken we graag een uitzondering”, aldus de politie die zich naar het ‘noodgeval’ snelt.

Rat in de val

Ter plaatse hebben de agenten de ‘inbreker’ al snel gelokaliseerd. „Met de lange wapenstok in de hand benaderen we hem van twee kanten. Hij kan geen kant meer op en zit als een rat in de val! Tijdens ons werk al een hoop ratten gevangen, maar dit was een echte…”, aldus de politie in de tekst bij de video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Agenten lokken ‘inbreker’ als rat in de val
Sluiten