Job Halkes
Job Halkes Binnenland 7 nov 2016 / 16:29 uur

Thuiszorgmedewerker pikt geld en sieraden

Een 37-jarige thuiszorgmedewerker uit Vlaardingen heeft bij minstens twee cliënten sieraden en geld gestolen. De vrouw liep onder andere tegen de lamp door een controle bij juweliers.

De eerste aangifte kwam op 13 september binnen van een 65-jarige man uit Vlaardingen. Uit de portemonnee van zijn vrouw was 50 euro verdwenen. Daarbij vertelde hij over het bezoek van de thuiszorg op 6 september, waarna het geld was verdwenen.

Twee dagen later kwam er nog een aangifte binnen. De thuiszorgmedewerker had van 1 augustus en 15 september gewerkt bij een 78-jarige vrouw in Vlaardingen. Na die tijd kwam de bejaarde vrouw erachter dat dure sieraden waren verdwenen. Haar dochter deed aangifte.

Onderzoek

Bij beide aangiftes viel de naam van de bewuste thuiszorgmedewerker. De politie stelde daarop een onderzoek in en controleerde daarbij onder andere overzichten van een juwelier uit Vlaardingen. Daaruit bleek dat de 37-jarige vrouw een groot aantal sieraden had ingeleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thuiszorgmedewerker pikt geld en sieraden
Sluiten