Job Halkes
Job Halkes Binnenland 13 nov 2016 / 10:35 uur

Rotterdam wil vuurwerkverbod rondom AZC

Rondom het pas geopende asielzoekerscentrum in Rotterdam-IJsselmonde moet een vuurwerkvrije zone komen. Het stadsbestuur is van plan die in te stellen, zo staat in een brief aan de gemeenteraad. Volgens deskundigen kan het vuurwerk bij de aanwezige asielzoekers, die veelal afkomstig zijn uit oorlogsgebieden, tot schrikreacties leiden.

Naast het AZC in IJsselmonde worden er ook vuurwerkvrije zones van kracht rond verzorgingstehuizen en kinderboerderijen. De afgelopen maanden konden gebiedscommissies voorstelling indienen bij het stadsbestuur. Ook rondom de Erasmusbrug en op het Stadhuisplein is vuurwerk afsteken verboden, als het aan de gebiedscommissie Centrum ligt. Dit was ook vorig jaar al het geval.

De burgemeester laat de gebieden half november weten welke zones wel en niet toegewezen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam wil vuurwerkverbod rondom AZC
Sluiten