Job Halkes
Job Halkes Binnenland 14 nov 2016 / 17:33 uur

Rotterdam start experiment met Foodtrucks op straat

Rotterdam start een experiment met foodtrucks door de stad. Dat heeft de gemeente laten weten. Vanaf 1 januari zijn er twaalf locaties in de stad aangewezen als mogelijke standplaats. Er komt een speciale coördinator die uit deze plekken gaat kiezen.

Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) is enthousiast. „Ik verwacht dat de foodtrucks een positieve uitwerking op de levendigheid en aantrekkelijkheid van de stad hebben.” Het is de bedoeling dat dagelijks op minimaal drie locaties iets wordt aangeboden.

Om te voorkomen dat er een eenzijdig aanbod komt, wordt er een speciale coördinator aangesteld. Deze kiest minimaal drie locaties waar een aantrekkelijk, wisselend aanbod van foodtrucks wordt geprogrammeerd. Wethouder Struijvenberg: „Uit ervaringen is gebleken dat foodtrucks een eigen netwerk en wijze van werken kennen. Wij gaan daarom een coördinator aanstellen die deze wereld kent.”

Februari

De selectieprocedure voor een coördinator is inmiddels gestart. Naar verwachting kan de eerste foodtruck begin februari de deuren openen. De proef loopt tot eind 2017.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam start experiment met Foodtrucks op straat
Sluiten