Job Halkes
Job Halkes Binnenland 14 nov 2016 / 14:55 uur

Rotterdam bezorgt paspoort voortaan op werk of thuis

Een paar uur vrij nemen van je werk om paspoort of identiteitskaart op te halen, hoeft in Rotterdam niet meer. Tegen een geringe vergoeding wordt het document thuis of op je werk bezorgd. Een proef daarmee is de afgelopen jaren zo succesvol gebleken, dat deze nu definitief wordt doorgezet.

„De gemeente Rotterdam hecht grote waarde aan goede dienstverlening voor de Rotterdammers”, aldus wethouder Adriaan Visser (Organisatie). „Daarom hebben we sinds 2013 meegedaan aan een proeftuin van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor het laten thuisbezorgen van reisdocumenten. Het was toen alleen mogelijk om in de gebieden Feijenoord en Prins Alexander het reisdocument te laten bezorgen. Nu drie jaar later kan dit in heel Rotterdam en zijn we de eerste grote stad in Nederland die deze dienst aanbiedt aan haar inwoners.”

Ook Rotterdammers die buiten de stad werken kunnen gebruikmaken van de service. Met uitzondering van de Waddeneilanden wordt er overal bezorgd. Ook in de avonduren en op zaterdagen. De bezorger controleert de identiteit van de Rotterdammer en neemt het oude document in ter vernietiging. Om misverstanden te voorkomen, krijgt de besteller van het paspoort ook een pasfoto toegestuurd van de bezorger.

Ouderwets

Wie geen gebruik wil of durft te maken van de bezorgservice, kan nog steeds bij de stadswinkels terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rotterdam bezorgt paspoort voortaan op werk of thuis
Sluiten