Job Halkes
Job Halkes Binnenland 30 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Pilot met knalsensoren Rotterdam-Ommoord uitgebreid

De proef met knalsensoren in Rotterdam-Ommoord wordt dit jaar uitgebreid. Dat schrijft het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad. Zo wordt het gebied groter en is er een speciale app voor handhavers.

Toezichthouders kunnen op de app precies zien waar de knal is geweest. Verder heeft de leverancier van het systeem de tijd tussen de knal en de melding weten te halveren. Daardoor neemt de pakkans flink toe. Ook kan via het systeem worden gezien wat de zogenaamde ‘afsteekhotspots’ zijn, zodat er gericht gehandhaafd kan worden.

Verder staat in de brief dat het Stadhuisplein en de kades rondom de Erasmusbrug tot vuurwerkvrije zone zijn uitgeroepen. Ook in het gebied rondom het AZC in de Beverwaard mag geen vuurwerk worden afgestoken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Pilot met knalsensoren Rotterdam-Ommoord uitgebreid
Sluiten