Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 8 nov 2016 / 14:13 uur

Pauline zoekt veilig nieuw huisje na aanval buurman

Ze slaapt sinds vannacht weer enigszins redelijk, vertelt Pauline Groenhof (30) vanuit haar ouderlijk huis in Groningen. „Maar het is nog zo druk in mijn hoofd, ik word weer misselijk als ik aan afgelopen vrijdag denk.” De Amsterdamse vertrok toen om tien over zeven ’s ochtends richting haar werk in een tandartskliniek, maar werd door haar buurman zonder enige aanleiding opgewacht en aangevallen. Ze denkt dat hij midden in een psychose zat, ze weet zeker dat wanneer een andere buurman niet te hulp was geschoten, hij door was blijven slaan. „Hij had zo’n rare blik in zijn ogen, die vergeet ik nooit meer.”

Eerste eigen huisje

De blauwe plekken zijn intussen pimpelpaars geworden, maar dat vindt ze niet het ergste. „Ik merk dat het me vooral mentaal een flinke knauw heeft gegeven.” Ze logeert nu tijdelijk bij haar ouders in Groningen en vrienden hebben wat spullen voor haar uit haar huis gehaald. Terug wil ze niet meer naar haar net verbouwde koophuis van 30 vierkante meter, vlak bij het Amstel Hotel. „Het is mijn eerste eigen huisje, supertrots was ik erop.” Maar nu wil ze zo snel mogelijk weg, „ik wil echt niet met wapens of een tandartsboor of iets dergelijks rond gaan lopen om me maar veilig te voelen.” De politie heeft een onderzoek gestart en ook de gemeente heeft aangegeven de zaak te onderzoeken. De buurman is intussen afgevoerd door de politie, hoorde ze dinsdagmiddag van Slachtofferhulp. Natuurlijk heel fijn om te horen, „maar dat verandert niets aan mijn verhuiswens, het voelt na deze gebeurtenis niet meer als mijn thuis.”

Tevergeefs

Woningbouwvereniging De Key is de beheerder van de VvE van haar appartementencomplex en de losse-vuisten-buurman huurt bij hen zijn woning. Tevergeefs heeft Groenhof De Key gevraagd om te helpen bij het vinden van een vervangend huurhuisje voor dezelfde prijs als haar hypotheek nu, rond de 460 euro. Op Facebook deelde ze haar foto’s en verhaal. Niet omdat ze het zo graag wilde, maar omdat ze het wel moest doen. „Het lijkt de enige manier om hulp te vragen.”

https://www.facebook.com/pauline.groenhof.9/posts/1306737796056111

Nooit onveilig

De Amsterdamse, die 1.86 meter is en positief in het leven staat, voelde zich nooit onveilig in het complex. Haar buurman zei ze altijd vriendelijk gedag, „hij brabbelde dan iets terug en het was goed zo.” Tot afgelopen vrijdag en ze rilt weer even als ze eraan denkt. Een ding weet ze zeker: ze verkoopt haar huisje in elk geval niet aan een vrouw. Ze heeft een andere bewoner in het complex, een meisje van 21 jaar, al gewaarschuwd. „Straks komt-ie weer thuis en richt hij zijn pijlen op haar.”

Reactie De Key

Een woordvoerder van De Key beaamt dat het ‘een verschrikkelijke gebeurtenis’ is. Hij heeft overigens ‘geen overlastdossier’, vervolgt ze. Op de vraag of ze Pauline Groenhof kunnen helpen aan een vervangende huurwoning, verwijst ze naar de vrije sector waar de prijzen minimaal het dubbele zijn van wat ze nu betaalt. Voor sociale huur komt ze niet in aanmerking vanwege hun toewijzingssysteem. „We krijgen regelmatig verzoeken om dit te wijzigen, maar we kunnen niet zomaar de regels veranderen.” Hoe erg het voorval ook is, voegt ze er snel aan toe. „Maar we moeten ook in elk geval het onderzoek afwachten.”

Huisje gezocht

Pauline hoopt intussen op een huurwondertje in Amsterdam, „ik ben echt niet de moeilijkste en zoek gewoon een fijn huisje, waar ik me veilig voel.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pauline zoekt veilig nieuw huisje na aanval buurman
Sluiten