Job Halkes
Job Halkes Binnenland 28 nov 2016 / 09:00 uur

Overlast van ratten neemt toe in Rotterdam

Rotterdam heeft te kampen met een ware rattenplaag, zo schrijft wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) in een brief aan de gemeenteraad. De eerste negen maanden van dit jaar kwamen er 2377 meldingen binnen over rattenoverlast. Vooral in Delfshaven en Kralingen-Crooswijk riepen de mensen hulp in van de gemeente.

Eerdmans denkt dat Rotterdam steeds meer ratten telt door de klimaatverandering en een groter voedselaanbod. Zo vergroten de zachte winters de overlevingskansen van ratten en gooien steeds meer mensen hun eten op straat. Doordat ook het rattengif in de ban is gedaan, is de aanpak minder effectief. Er staan nu zo’n 500 klemmen dwars door de stad.

Al eerder trok onder meer het CDA aan de bel over rattenoverlast in de stad. Eerdmans komt nog dit jaar met een plan van aanpak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overlast van ratten neemt toe in Rotterdam
Sluiten