Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Binnenland 11 nov 2016 / 17:35 uur

Nóg een huldiging voor A20-held Vincent Bakker

Vincent Bakker, beter bekend als de held die vorige maand langs de A20 twee kinderen uit een brandende auto redde, is vrijdagmiddag gehuldigd in het stadhuis in zijn woonplaats Spijkenisse.

Met een smoes werd de 26-jarige Bakker weggelokt bij zijn werk, waarna hij van burgemeester Mirjam Salet de eerste Nissewaardpenning overhandigd kreeg. „Die geven we graag aan iemand die iets heel bijzonders heeft gedaan en die we daarvoor willen bedanken”, zei de burgemeester over de penning die pas sinds vorige week bestaat.

Bakker zelf blijft nog altijd nuchter onder alle lof die hij sinds zijn heldendaad heeft ontvangen. „Dit is nu al een maand aan de gang. Maar ik moest dit gewoon doen”, zei hij bescheiden voordat er luid voor hem werd geapplaudisseerd.

Huldiging na huldiging

Behalve de familie, vriendin en vrienden van de held was ook de moeder van de twee kinderen aanwezig, schrijft het AD. De huldiging in zijn gemeente was niet de eerste. Eerder werd Bakker ook op het politiebureau Veilingweg, langs de A20 in Rotterdam, gehuldigd.

Bekende Nederlander

De burgemeester wees de Spijkenisser er vrijdagmiddag op dat zijn goede daad hem tot een bekende Nederlander heeft gemaakt. „Ik hoorde dat je wordt herkend op straat, dat mensen naar je zwaaien en toeteren. Dat is logisch: iedereen, ook ik, is trots op jou.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nóg een huldiging voor A20-held Vincent Bakker
Sluiten