Metro
Metro Binnenland 25 nov 2016 / 15:06 uur

Minder feesten Gay Pride en kermis weg van De Dam

Het aantal straat- en pleinfeesten tijden de Amsterdam Gay Pride wordt verminderd en de traditionele kermis op de Dam verdwijnt binnen enkele jaren. Het zijn onderdelen van het nieuwe evenementenbeleid van Amsterdam, die de drukte in de stad moeten beperken.

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft de gemeenteraad in een brief geïnformeerd over de voortgang van dit nieuwe, nog nader uit te werken beleid.

Amsterdam trekt momenteel massa’s bezoekers, die flink wat overlast met zich meebrengen. Het stadsbestuur werkt dan ook hard om de bezoekers meer over Amsterdam te verspreiden. Zo wordt onder meer gekeken naar evenementenlocaties buiten de binnenstad, zoals in Westpoort en de Tuinen van West.

Geluidsoverlast

In het nieuwe evenementenbeleid wil het stadsbestuur recht doen aan zo veel mogelijk belangen, zoals die van omwonenden, evenementenorganisators, ondernemers en bezoekers. Hierbij wordt ook gekeken naar geluidsoverlast.

Uit de voorlopige resultaten van een extern geluidsbureau blijkt dat elke locatie maatwerk nodig heeft, aangezien factoren als bebouwing, de aanwezigheid van groen en de ondergrond van het terrein van invloed zijn. Het plan is de komende maanden nieuwe richtlijnen op te stellen die al voor de evenementen op Koningsdag moeten gelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minder feesten Gay Pride en kermis weg van De Dam
Sluiten