Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 17 nov 2016 / 15:17 uur

Liveblog: terreurdreiging Rotterdam Airport

Bij Rotterdam The Hague Airport is een grootschalig terreuronderzoek aan de gang. Meerdere toegangswegen zijn afgesloten en er worden extra controles uitgevoerd, meldt de politie. Volg Metro’s liveblog voor de laatste updates.

Liveblog

16:13 uur. Dit liveblog stopt. Er zijn op dit moment geen nieuwe updates.

15:45 uur. Het is rustig op Rotterdam Airport. Er worden geen extra maatregelen genomen. De marechaussee blijft aanwezig.

15.30 uur. Volgens de Verkeersinformatie Dienst (VID) is de overlast van de controles rondom het vliegveld beperkt. „Alleen op de Vliegveldweg is het drukker. Op de A13 en de Doenkade, de N209, merkt men niets”, aldus een woordvoerder. Hij verwacht niet dat de controles ook in de avondspits extra drukte opleveren. „De avondspits heeft waarschijnlijk meer overlast van de regen dan van deze controles.”

15:18 uur. Woordvoerder burgemeester Aboutaleb bevestigt dat de terreurdreiging de reden was dat de burgemeester vanochtend werd weggeroepen bij de raadsvergadering. „De burgemeester draait zijn gewone programma af.”

15:11 uur. Quote Marechaussee: „Mensen worden niet opgeroepen om het vliegveld te mijden. Vliegverkeer gaat door.”

15:09 uur. Anonieme bronnen binnen de veiligheidsdiensten geven aan dat de situatie op Rotterdam The Hague Airport niet te vergelijken valt met de grootschalige inzet van marechaussee afgelopen zomer op luchthaven Schiphol.

Regionale terreurdreiging

15:01 uur. De Koninklijke Marechaussee bevestigt aan Metro dat het om een puur regionale dreiging gaat. Volgens de veiligheidsdienst is er daarom geen noodzaak om op andere vliegvelden in het land maatregelen te nemen. Stan Verberkt, woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee, vertelt: „Het gaat om een anonieme melding. Die zijn we nu aan het onderzoeken. We hebben geen idee hoelang dit gaat duren.”

14:42 uur. Woordvoeders van het vliegveld houden een persbijeenkomst. Volgens aanwezige verslaggevers van andere media is er geen nieuws.

14:15 uur. Telegraaf-verslaggeefster Gerda Frankenhuis is op het vliegveld en spreekt met reizigers. Coby Schop is net geland en weet nog van niks.

14.05 uur. Ook buitenlandse media pikken het nieuws op. De Belgische Televisiezender VTM maakt het volgende bericht:

14.00 uur. De Koninklijke Marechaussee houdt in- en uitgang Rotterdam The Hague Airport in de gaten maar controleert hier geen publiek, tweet @Terreurnieuws.

13.33 uur. De aanleiding is een anonieme tip, zegt de politie in een persbericht. „De Koninklijke Marechaussee en de politie hebben vandaag een aantal extra zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen genomen.”

12.40 uur. Het vliegverkeer is niet stilgelegd. Reizigers moeten rekening houden met vertraging wegens extra controles.

12.30 uur. De toegangswegen to The Rotterdam The Hague Airport worden afgezet. Auto’s en bussen worden tegengehouden en extra gecontroleerd. De Koninklijke Marechaussee houdt op het terrein van het vliegveld een groot onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Liveblog: terreurdreiging Rotterdam Airport
Sluiten