Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 14 nov 2016 / 08:55 uur

‘Klop bij hoge nood niet bij dit stadsbestuur aan!’

Extra wc’s noch extra bankjes in de stad.

Slechts 35…

Ze balen er flink van en stellen dat je bij hoge nood niet bij dit stadsbestuur hoeft aan te kloppen. Wil van Soest is fractievoorzitter van de Partij van de Ouderen en had gehoopt op meer openbare toiletten dan de 35 die er nu zijn in de stad. Veel te weinig voor de bijna 1 miljoen inwoners en de vele toeristen, laat ze weten. „Om Amsterdam leefbaarder en frisser te maken moeten er meer schone openbare toiletten in de stad komen, voor mannen en vrouwen.” Ter vergelijk: het Vlaamse Gent heeft maar liefst 100 wc’s op een inwonersaantal van 240.000. Maar helaas, het Amsterdamse College van B&W wil niet meer openbare toiletten in de stad en het aantal blijft dus voorlopig steken op 35.

Bankjes

https://www.instagram.com/p/BMd5ceygu9v/

Er komen ook niet meer bankjes door de stad, liet het Amsterdamse college weten. Ook daar streed de partij voor tijdens de behandeling van de Amsterdamse begroting. Van Soest is teleurgesteld. „We hebben de mond vol van het realiseren van een oudervriendelijke stad, maar wat extra bankjes plaatsen die voor meer rustpunten in de stad zorgen, ho maar! Teleurstellend, zeker ook omdat de bankjes de toch al onder druk staande sociale cohesie in de stad versterken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Klop bij hoge nood niet bij dit stadsbestuur aan!’
Sluiten