Job Halkes
Job Halkes Binnenland 23 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Files op A15 bij Ridderkerk duurste van het land

De A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem is het grootste knelpunt van het land als het om files gaat. Alleen al dit stuk asfalt bezorgde ondernemers in 2015 een schadepost van 11,4 miljoen euro, zo berekende onderzoeksbureau TNO in opdracht van ondernemersverenigingen EVO, Fenedex en Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Naast de A15 is ook de aansluiting van de A13 op de A16 een punt van zorg. De drie partijen roepen de regering dan ook op om snel maatregelen te nemen. Wat betreft de A13 en A16 ligt er een plan om deze middels een nieuwe aansluiting van Rotterdam-Noord met elkaar te verbinden. Milieuorganisaties zijn echter fel tegen omdat daarvoor een natuurgebied moet worden doorkruist.

De schade die vervoerders oplopen zit met name in de te late aflevering van producten bij winkels of fabrieken. Door files of omrijden gaat kostbare tijd verloren, aldus de organisaties. Naast meer asfalt roepen de drie de regering op om geld te steken in ‘intelligente vervoerssystemen waarbij infrastructuur en voertuigen met elkaar in verbinding staan’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.