Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Binnenland 26 nov 2016 / 07:07 uur

Feyenoord-supporters zijn voor nieuw stadion

Het overgrote deel van de Feyenoord-fans is vóór het bouwen van een nieuw stadion voor de club, blijkt uit een onderzoek in opdracht van Feyenoord City. Zou de ‘Nieuwe Kuip’ dan eindelijk komen?

Het dilemma van wel of geen nieuw stadion houdt de gemoederen bij Feyenoord al enige tijd bezig. Het project de ‘Nieuwe Kuip’ startte in 2006, maar nog altijd is er geen definitieve beslissing genomen.

Daar lijkt sinds enkele maanden toch echt verandering in te gaan komen, dankzij het plan ‘Feyenoord City’. Dat gaat over de herontwikkeling van het hele gebied tussen de Maas en het huidige stadion. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de plannen voor het gebied. Naar verwachting zal er na de winterstop meer duidelijkheid zijn.

Mening supporters

Maar voordat er knopen worden doorgehakt, wilde de club de mening van de supporters weten. En dus werd er een aantal weken geleden een enquête verstuurd aan alle leden van het Legioen en seizoenskaarthouders.

Daaruit blijkt nu dat van de 21.000 supporters 83 procent vóór het Feyenoord City project is. Slechts 9 procent is tegen en de overige acht procent maakt het niet uit, weet RTV Rijnmond. Het is niet bekend hoeveel mensen de vragenlijst hebben ingevuld.

Meer droge plekken

De voorstanders geven aan het belangrijk te vinden een aantal belangrijke kenmerken van de huidige Kuip terug te zien in het nieuw te bouwen stadion. Zo willen zij tribunes die dicht op het veld zitten, een goede akoestiek en een spelerstunnel. Ook zijn er wat verbeterpunten: de fans pleiten voor betere toiletten en meer droge plekken, videoschermen en horeca.

Of Feyenoord City daadwerkelijk uitgevoerd zal worden, hangt af van de gemeente Rotterdam. Zij onderzoekt of het plan financieel haalbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Feyenoord-supporters zijn voor nieuw stadion
Sluiten