Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 11 nov 2016 / 13:10 uur

Felicitatietweet VVD voor Leefbaar valt verkeerd

De partij Leefbaar Rotterdam vierde woensdag haar 15e verjaardag. VVD feliciteerde de partij middels een tweet, maar de foto die de tweet vergezelde, viel allesbehalve in goede aarde.

Op de foto bij de tweet is een kruising tussen de onlangs tot president van de VS verkozen Donald Trump en de vermoorde Nederlandse politicus Pim Fortuyn te zien. Veel twitteraars vinden vooral dat laatste te ver gaan.

Respectloos

„Bezopen, respectloos en ronduit walgelijk”, noemt Jordy Schaap, fractiemedewerker van Forza Haarlemmermeer, de tweet. „Het is wachten op een woedende minister-president”, stelt twitteraar Mies Baksel. FRFC1908 kon de felicitatie ook niet waarderen: „Wauw. Komt hierna een fotootje van Anne Frank als Femke Halsema? Lekker scoren over de rug van doden”, schrijft hij. En dat is slechts een klein deel van de vele boze reacties.

Vergelijking

De opmerkelijke felicitatie is vermoedelijk een reactie op een artikel van het AD, waarin de grondbeginselen van Leefbaar worden vergeleken met die van Trump en Fortuyn. „Die Trump heeft verdomde goed begrepen dat het om de ‘gewone man en vrouw’ gaat. Pim Fortuyn had dat ook. Hij schudde in 2002 de hele boel wakker. Man, het is alsof ik vandaag het verleden opnieuw beleef”, zei Leefbaar-grondlegger Ronald Sørensen in het interview.

Pinokkio

Leefbaar-raadslid Lars Sørensen twitterde deze afbeelding als reactie op de felicitatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Felicitatietweet VVD voor Leefbaar valt verkeerd
Sluiten