Metro
Metro Binnenland 19 nov 2016 / 11:08 uur

EK paardensport 2019 in Rotterdam

Rotterdam staat in de zomer van 2019 vol in het teken van de paardensport. De Europese kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur worden dan namelijk gehouden in de stad. Dat heeft de internationale paardensportbond FEI zaterdag besloten in Tokio. De titelstrijd vindt plaats van 19 tot en met 25 augustus. Rotterdam organiseerde in 2011 al het EK dressuur. ,,Maar het is dertig jaar geleden dat we hier een EK springen hadden. We gaan er een fantastisch evenement van maken”, aldus Belle de Bruin, voorzitter van CHIO Rotterdam.

Lees ook: Gemeente vraagt Rotterdammers naar de toekomst

Het CHIO, het hoogst ingeschaalde hippische evenement van Nederland, organiseert de EK samen met paardensportbond KNHS, fokkerij-organisatie KWPN en de gemeente Rotterdam. ,,Dit is ontzettend goed nieuws voor Rotterdam en een bekroning op de samenwerking van de partijen die met elkaar de financiering, het bid en de presentatie in Lausanne hebben gerealiseerd”, reageerde Rotterdams wethouder Adriaan Visser, die onder meer sport in zijn portefeuille heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EK paardensport 2019 in Rotterdam
Sluiten