Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 11 nov 2016 / 14:45 uur

Bijna 16 geweldsmisdrijven per dag in Rotterdam

Het aantal geweldsmisdrijven in Rotterdam ligt hoger dan gemiddeld in Nederland. Per 1000 inwoners vinden gemiddeld 5,4 geweldsmisdrijven plaats. In Rotterdam zijn dit er 9. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Vorig jaar vonden in de Maasstad in totaal 5736 geweldsmisdrijven plaats, wat neerkomt op 15,7 per dag. Ook in Dordrecht ligt dit aantal hoger dan landelijk gemiddeld: daar gaat het om 7 per 1000 inwoners. Wel vinden hier relatief weinig woninginbraken plaats (4 per 1000 inwoners, tegenover een landelijk gemiddelde van 5,4). Rotterdam heeft wat inbraken betreft ook pech, daar werd meer dan 4670 keer ingebroken. Dat is 7 keer per 1000 inwoners.

Kleinere gemeentes hebben het volgens de cijfers beter getroffen. Zo ligt het aantal geweldsmisdrijven in Molenwaard op 2 per 1000 inwoners.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bijna 16 geweldsmisdrijven per dag in Rotterdam
Sluiten