Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 25 nov 2016 / 16:23 uur

‘Beperk nachtvluchten op vliegveld Rotterdam’

Omwonenden van de luchthaven Rotterdam The Hague Airport eisen dat de beperking van het aantal nachtvluchten tot 849 streng wordt gehandhaafd. Dat maximum van tot twee á drie vluchten per nacht wordt volgens de vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) ten onrechte niet gecontroleerd. Evenmin worden daarvoor boetes opgelegd.

De vereniging heeft vrijdag bij de rechtbank Rotterdam beroep aangetekend tegen een besluit die norm niet te handhaven. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) stelt volgens de omwonenden dat de norm voor het aantal nachtelijke vliegbewegingen niet in de wet is vastgelegd.

Nachtvluchten

BTV-voorzitter Hubert van Breemen vindt dat de omwonenden aan het lijntje worden gehouden. Het aantal nachtvluchten zou inmiddels „ver boven de duizend” liggen. In brieven van de overheid, zoals van toenmalig minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) uit 2009 en van ILT zelf, wordt volgens hem een plafond van 849 nachtvluchten genoemd. De huidige overschrijding wordt mede veroorzaakt door de traumahelikopter, die op de voormalige luchthaven Zestienhoven is gestationeerd.

De omwonenden noemen de bescherming tegen de hinder belangrijk. Zij verwijzen naar het rapport van de Gezondheidsraad uit 2014, waarin de invloed van nachtelijk geluid op de slaapkwaliteit bewezen wordt geacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Beperk nachtvluchten op vliegveld Rotterdam’
Sluiten