Daisy Heyer
Daisy Heyer Binnenland 23 nov 2016 / 09:35 uur

Bejaarde (84) wordt afgevoerd, politie maakt excuses

Op social media ging het dinsdagavond los vanwege een filmpje van een bejaarde Marokkaanse man, die in Amsterdam-Noord door agenten in de boeien werd geslagen en afgevoerd in een politiebusje. De reden voor zijn arrestatie? Hij fietste aan de verkeerde kant van de weg en kon zich niet legitimeren.

De reacties op de filmpjes van de arrestatie van de man – die naar verluidt 84 jaar is – waren vol ongeloof en verontwaardiging. Op de beelden kun je zien dat de man door motoragenten wordt aangehouden en uiteindelijk geboeid naar een politiebusje wordt geëscorteerd. De kleindochter van de bejaarde man meldt dat hij werd aangehouden vanwege het fietsen aan de verkeerde kant van de weg. „De video’s getuigen van een gebrek aan fatsoen en empathie. Zeer treurige situatie die ons allen tot in het hart raakt", aldus een van de reacties op het filmpje. De rest van de reacties variëren van „Schandalig" tot „Dit kan echt niet".

De politie Amsterdam heeft inmiddels ook gereageerd op de commotie. Zij betreuren de gang van zaken rond de aanhouding van de oude man. „De man kon zich na een verkeersovertreding niet identificeren en hij maakte een verwarde indruk. Ook in het Arabisch was geen contact met hem te leggen. De man had gezien zijn leeftijd niet op deze manier moeten worden meegenomen. De man leek erg geschrokken van de commotie. Hij zal dan ook excuses ontvangen van de politie", aldus de verklaring van de politie onder het filmpje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bejaarde (84) wordt afgevoerd, politie maakt excuses
Sluiten